Обучение по технически анализ

Прохождането в борсовата търговия не е лесен процес.Може би за всички начинаещи ориентацията в океана от информация е трудна.Но ако все пак решите, че вълновата теория е за вас, ето един човек които би могъл да ви бъде полезен-Искрен Пенчев.




Мнозинството от трейдъри, анализатори и хора,
които се занимават с финансови пазари биха Ви казали, че е лесно да научите технически анализ и Вълновия принцип на Елиът. И тези хора ужасно много грешат. Малкия брой правила, които тези два, взаимно допълващи се метода съдържат в себе си се научават лесно, но практическото им използване на пазарите - прогнозирането и търгуването, не са лесни занимания. Практиката показва, че новаците в тази сфера започват с четенето на книги, които им дават основните познания, след това прекарват известно време в практикуване на наученото с демо сметки, докато не се почувстват достатъчно уверени в себе си да започнат реална търговия. Но въпреки положените усилия, в повечето случай нещо не се получава така, както начинаещия си го е представял. Все едно някои парченца от пъзела липсват и това обърква цялостната картинка. Това именно е един от най-често срещаните проблеми, с които всеки начинаещ се сблъсква - липсата на увереност, нуждата от по-стабилна гледна точка. А това е нещо съвсем нормално. С времето, психологията на всеки трейдър и анализатор се усъвършенства, в зависимост от неговия характер и темперамент. Добре е също така да не забравяме, че загубите са част от играта. Те са неизбежни. Ако някой си мисли, че може да е безгрешен на финансовите пазари, по-добре да не се захваща с тази материя. Не съществува методология, или стратегия за прогнозиране на пазарите, която да е съвършенна и безгрешна. Съществуват обаче такива, които свеждат риска до минимални, поносими нива, които позволяват на трейдъра или анализатора да се чувства спокоен и уверен в своята дейност. Именно с една такава методология ще запознавам участниците в нашите онлайн обучения.


THE THIRD WAVE TRADER

В основата на тази методология стоят конвенционалния технически анализ и Вълновия Принцип на Елиът. Не бих могъл с една статия да обясня цялата й философия, или да Ви науча как да я използвате. Но бих могъл да Ви покажа как на парактика тя се прилага. Как аз я използвам в моите анализи и прогнози. Така ще можете сами да се убедите в преимуществата, които тази методология дава на този, който съумее да я използва ефективно.

Тук няма да откриете класическо обучение. Аз няма да Ви водя лекции. Това можете и сами да го направите, с книгите, които имате. Теоритичните познания се усвояват най-добре с четене. Това, с което аз ще Ви занимавам е практическата страна на нещата - използването на технически анализ и Вълнови принцип на Елиът върху графиките, с една единствена цел - прогнозиране на финансови пазари.
За какво точно става въпрос ?

Всяка събота/неделя изготвям пред участниците т. нар. седмичен Форекс Бюлетин, в които влизат средносрочни (на 8-часови или дневни графики) и краткосрочни (на 1-часови, или 30-минутни графики) прогнози на следните валутни двойки:

• EURUSD
• GBPUSD
• USDCHF
• USDJPY
• US Dollar Index

В процеса на работа обсъждаме различни варианти, сценарии и всякакви въпроси, свързани с прогнозирането и търгуването на пазарите. Лимита на участниците в едно обучение е 2-ма човека, което позволява да се наблегне на индивидуалните интереси на всеки. Ако участниците имат теоретични въпроси, ги обсъждаме, но основната част е практическата - Как да прогнозираме пазари. В процеса се откриват технически фигури, вълнови сценарии, междупазарен анализ. Основната ми цел е участниците да придобият индивидуален подход към пазарите, в зависимост от техния темперамент. Не искам това да е еднократно обучение, а едно достъпно занимание, което с времето да бъде от практическа полза за всеки участник.

Ето ги и условията за участие:
Ден на провеждане - всяка събота/неделя.
Начин на провеждане - онлайн базирана конферентна връзка.
Лимит за броя на участниците - 2-ма.
Продължителност на обучението - нелимитирано.
Цена за еднократно участие - 50 лв./участник.
Цена за месечен абонамент (4-ри обучения) - 150 лв./участник.
Ако участниците са 2-ма, цената за месечен абонамент е 75 лв./участник.

Ако имате въпроси, или желаете да се включите, пишете ми на: marketsinside@gmail.com

Искрен Пенчев


Comments